Care sunt consecințele purtării încălțămintei fără șosete.

fara-sosete

Pe măsură ce se apropie lunile calde, este mai frecvent să vezi oameni cu gleznele goale. Deși pare a fi o modă mai răcoroasă, trebuie să evităm consecințele purtării încălțămintei fără șosete.

Moda la bărbați și femei

Este obișnuit să vezi bărbați și femei purtând încălțăminte închisă fără șosete. Această modă a devenit populară printre vedete pentru a se răspândi la restul oamenilor.

Pare mai confortabil să îndepărtați acest strat intermediar între picior și încălțăminte, mai ales în lunile fierbinți. Cu toate acestea, problemele pe care le-ar putea provoca sunt puse deoparte. Frecarea și umiditatea pot avea consecințe neplăcute dacă vă obișnuiți să purtați pantofii astfel mult timp.

Acest look a fost adaptat diferitelor stiluri, de la adidași la pantofi de îmbrăcăminte pentru bărbați. La un moment dat poate fi tentant să punem acest articol deoparte pentru tipul de încălțăminte pe care îl purtăm. Dacă acesta este cazul dvs., trebuie să țineți cont de doi factori:

În primul rând, materialul pantofilor trebuie să fie respirabil, permițând piciorului să respire;
și în al doilea rând, să nu le porți mult timp. Cu cât trec mai multe ore, piciorul va transpira mai mult.
Încălțăminte sport fără șosete

Care este funcția șosetelor?

Sunt cei care cred că, dacă nu poartă șosete, vor împiedica transpirația picioarelor. Nimic nu este mai departe de realitate.

Picioarele noastre au mii de glande sudoripare și umezeala va emana de la ele indiferent dacă purtăm sau nu șosete. Este inevitabil să se întâmple și acolo ne va ajuta această haină responsabilă de absorbția transpirației.

Ceea ce se întâmplă dacă nu porți șosete cu pantofi închiși este că picioarele tale nu vor fi bine protejate. Vor transpira chiar mai mult decât atunci când le porți, deoarece piciorul este în contact direct cu branțul.

În plus, expuneți pielea la o posibilă frecare cu cusăturile interioare ale pantofului.

Și nu este vorba doar de consecințele asupra sănătății dacă nu purtați șosete. Încălțămintea va suferi, de asemenea, de acest obicei, deoarece se va deteriora mai repede.

Deci, în loc să omitem de utilizarea sa, ar trebui să învățăm cum să potrivim șosetele cu pantofii. Astfel, nu numai că ne asigurăm că arătăm bine, dar ne păstrăm picioarele sănătoase.

Care sunt consecințele purtării încălțămintei fără șosete

Deși pare foarte confortabil, este mai bine să vă gândiți de două ori înainte de a purta încălțăminte închisă cu picioarele goale. Această îmbrăcăminte este esențială deoarece reduce riscul de infecție fungică.

Atunci când nu există șosete, transpirația crește și, prin urmare, ciuperci și bacterii se acumulează în pantof care afectează sănătatea. Potrivit unui studiu realizat de College of Podiatry din Marea Britanie, numărul persoanelor care au probleme asociate purtării încălțămintei fără șosete a crescut. Mai ales la bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Pantofii de calitate slabă și materialele care nu respiră, împreună cu acest obicei, sporesc posibilitatea de a contracta o infecție. Mirosul urât din picioare apare din cauza acumulării de bacterii și este una dintre cele mai frecvente probleme. Dar sunt și altele de care trebuie să aveți grijă, cum ar fi piciorul de atlet.

Piciorul atletului este o infecție care provoacă o erupție pe piele care apare între degetele de la picioare și poate ajunge la unghii. Pielea devine roșie, uscată și crăpată, provoacă și mâncărime și miros urât.

Această infecție se răspândește prin suprafețe contaminate. Apoi, atunci când este combinat cu transpirația, căldura și întunericul din pantofi, se creează un teren de reproducere.

fara-sosete

Rani la picior

Pe lângă infecțiile fungice, picioarele goale sunt mai predispuse la vezicule și răni.

Frecarea frecventă cu cusăturile interioare ale încălțămintei slăbește pielea. Așadar, după câteva ore este posibil să ajungeți la dureri și răni la picioare.

Având în vedere acest lucru, există cei care consideră că purtarea pantofilor cu o mărime mai mare poate fi soluția. Cu toate acestea, acest lucru va aduce mai degrabă probleme suplimentare la consecințele nepurtării șosetelor.

Purtați șosete invizibile

Este indicat să nu vă obișnuiți cu purtarea pantofilor în acest fel. Pentru aceasta există câteva alternative care vă vor ajuta să vă protejați picioarele.

Puteți cumpăra online Sckechers pentru femei și purtați șosete invizibile, cunoscute și sub numele de roz. Acestea vor îndeplini toate funcțiile acestei haine, absorbind transpirația excesivă de la picioare.

Cel mai bun lucru este că aceste tipuri de șosete nu sunt vizibile, așa că se va părea că purtați picioarele în aer. Există, de asemenea, diferite tipuri de deschideri, în funcție de tipul de pantofi pe care urmează să îl utilizați.

Pinkies acționează ca protectoare și acoperă numai talpa piciorului, degetelor de la picioare și a călcâiului. Există în diferite materiale. Deși în acest caz cel mai bine este să folosiți bumbac, deoarece este foarte absorbant.

Șosete invizibile

Ce alternative există pentru a purta pantofi fără șosete?

Dacă, în ciuda acestui fapt, doriți să purtați pantofi fără șosete, vă lăsăm câteva recomandări:

  • Alegeți pantofi confortabili care să fie de mărimea dvs.Alege pantofi confortabili care sunt de mărimea ta, din materiale respirabile și care nu se freacă de unghii.
  • Păstrați unghiile de la picioare scurte pentru a evita frecarea interiorului pantofului.
  • Folosiți spray-uri antiperspirante pentru picioare.
  • Dacă pantofii au branțuri detașabile mult mai bine, pentru că le puteți scoate și le puteți lăsa să se usuce după fiecare utilizare.
  • Nu purtați aceiași pantofi în fiecare zi. Aveți cel puțin două perechi de tranzacționat.
  • Spălați-vă zilnic picioarele și uscați-le bine. Acordați o atenție deosebită zonei dintre degetele de la picioare, deoarece aici se acumulează cea mai mare umiditate.
  • Curățați și dezinfectați-vă frecvent pantofii. În acest fel elimini bacteriile care se pot acumula în interiorul încălțămintei.
    Evitați pantofii care vă rănesc picioarele.
  • În cele din urmă, nu vă obișnuiți să purtați pantofi fără șosete mult timp. Minimizează orele pe care le petreci cu ele pentru a evita transpirația excesivă.

Știți deja consecințele purtării încălțămintei fără șosete și ce alternative trebuie să aveți grijă de picioare dacă aveți acest obicei. Pielea din această zonă este delicată, deci cel mai bine este să previi orice problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.