Pregătește-ti îmbrăcămintea pentru locul de muncă post-pandemic

Dacă am învățat un lucru din experiența noastră îndelungată despre îmbrăcămintea pe vremea pandemiei lucrând de acasă, este că există nenumărate moduri de a te îmbrăca profesional. Acest lucru poate fi și mai adevărat pentru bărbați, care, în multe domenii, au urmat cu ascultare costumul întunecat / cămașă deschisă / cravată codul de îmbrăcăminte opțional de decenii. Așa cum boom-ul tehnologic al primelor lucruri a dus la o casualizare în masă a modei – vă amintiți când adidații erau acceptabili doar la birou dacă aveți o leziune la gleznă? – pandemia a împiedicat, cel puțin temporar, trecerea treptată a modei înapoi către o „nouă formalitate”.

Cum puteți găsi o modalitate de a vă îmbrăca pentru muncă cu mai multă ușurință decât înainte de pandemie?

Deci, pe măsură ce restricțiile încep să se ușureze și putem cel puțin să vizualizăm revenirea la birourile noastre în următoarele săptămâni sau luni. Este valoros să reflectăm la modul în care ne-am îmbrăcat în ultimele două luni sau cam așa; ce vom păstra de la acest nou mod de îmbrăcare mai „ușor”; și ce vom trimite la istorie? Un lucru sigur este că granițele dintre îmbrăcămintea de afaceri și casual vor rămâne neclare pentru o vreme, posibil chiar pentru totdeauna, atât de mult încât Harper’s Bazaar a lăudat recent recursul la îmbrăcămintea „biz-Leisure”. Conceptul de “bleisure” este originar din industria turismului, descriind o tendință de a amesteca afacerea cu timpul liber într-o singură călătorie, de exemplu, mergând la o conferință și abordând în weekend.

Imbrăcămintea La Birou

Cum va arăta pansamentul „biz-Leisure” va fi diferit pentru fiecare persoană și locul de muncă. De exemplu, ideea de a combina un blazer și cămașă cu pantaloni de sport „buni” (nu cei cu froti de pâine prăjită Vegemite) s-ar putea să nu funcționeze pentru un avocat care apare în instanță la fel de mult ca ar putea în industriile mai creative. Dar, la fel ca orice modă, există întotdeauna o opțiune „cu impact redus”, de exemplu, purtarea unui jogger elasticizat cu un luciu ridicat, cu un cric pentru costume. Şic. Când te gândești să te întorci la birou, ce vezi? Personal, mă văd într-o salopetă de sezon nou sau într-o rochie de tricou utilitară (de un designer australian!). Peste un gât de rulou din lână fină pe care l-am cumpărat în timpul închiderii și a hainelor mele din 2019, având în vedere că toți ne gândim mai durabil, nu? În timp ce sentimentul copleșitor pe măsură ce ieșim din hibernare este să fim mai mult considerați cumpărători – chiar mai mult decât în ​​trecut – nu înseamnă că a cumpăra ceva nou (spre deosebire de grămezi de gunoi) este de prost gust. Ceea ce cumpărați și cine a făcut-o va conta.

Ce spun designerii?

Designerul Alice McCall spune că putem păstra tricourile, cardiganele și bluzele pe care le-am purtat închise și să ne concentrăm asupra înțelegerii jumătății inferioare, atâta timp cât acest lucru nu îi vede pe oameni care se grăbesc să cumpere lucruri de care nu au nevoie. „Vom fi mai conștienți de importanța investițiilor în piese de suvenir care vor dura ani buni, dar și … Versatile atât pentru dulapurile de îmbrăcăminte de lucru, cât și pentru pansamentul social ocazional”, a spus ea. Lana Coppel, fondatoarea magazinului online Order of Style, consideră că „croiala nestructurată” păstrând în același timp confortul îmbrăcării de la domiciliu va fi un principiu cheie pentru îmbrăcarea pentru muncă de acum înainte.

Pana si moda este afectata de Covid

„Fabricațiile mai moi, cum ar fi mătasea în stiluri largi și fluide, vor înlocui cămășile cu nasturi și gulerele rigide”, spune ea. „Pantalonii de lucru semi-croiți, împerecheați cu tricoturi și stiluri mai ușoare de denim, vor deveni mai importanți în această iarnă.” Coppel spune că multe piese pe care le-am cumpărat pentru izolare pot fi pregătite pentru birou, cu câteva modificări. Puloverele și hanoracele pot fi stratificate sub jachete supradimensionate sau jachete din piele. (Un sfat pentru a face o transpirație să arate inteligent: un tuck francez mic în față adaugă o lustruire instantanee. Alternativ, puneți o cămașă dedesubt, răsucind mânecile pentru a expune elementul mai elegant.) Unele dintre cele mai mari schimbări ale dulapurilor noastre de lucru se vor întâmpla sub talie, deoarece o mare parte din atenția noastră a fost să fim „gata de zoom”. În timp ce topurile și accesoriile au rămas deseori destul de inteligente, pantalonii noștri au fost foarte casual (sau, în cazul reporterului de televiziune american Will Reeve, inexistent). Și mâinile sus – cine a purtat pantofi mai mult de două zile din cinci? Jac Hunt de la Jac & Jack crede că tendințele s-au schimbat în fiecare săptămână în ultimele șase săptămâni „pe măsură ce starea de spirit s-a schimbat”.

Cu dulapurile noastre într-o „pauză însărcinată”, Carla Zampatti prezice ce urmează

„Oamenii își doresc în continuare confort și ușurință, dar vor să iasă din sudori și să aibă un aspect mai lustruit”, spune ea. “Cele mai mari vânzări ale noastre au fost pe seturi potrivite, de la rugby dat în judecată, până la pulovere de cașmir peste pantaloni de sârmă de mătase, pulovere mari de lână stratificate peste pantaloni de pulover lustruiți.” Cu toate acestea, designerul Rebecca Vallance are o teorie „snapback” ușor diferită despre îmbrăcămintea de lucru. “Oamenii își vor arăta cele mai bune look-uri înainte. Abia aștept să port un costum bine croit … nu există nicio altă ținută care să te facă să te simți la fel de ascuțit și gata să o iei în ziua următoare”, spune ea. Este în regulă, dar cel puțin toți suntem de acord că taliile elasticizate sunt aici pentru a rămâne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *