Ce trebuie să porti in Egipt?

egipt

Dacă vă căutați prin dulap pentru a vedea ce puteți împacheta și ce puteți lăsa acasă pentru marea vacanță în Egipt, țineți cont de cei doi R: racoritor și respectabil. Temperaturile de vară în orașele din sud, cum ar fi Aswan, pot ajunge la 50 de grade Celsius (122 de grade Fahrenheit) și nu scad neapărat noaptea. Țesăturile ușoare, cum ar fi inul și bumbacul, precum și echipamentul atletic conceput pentru a rezista la căldură, sunt ideale.

Nu uitați doar să vă acoperiți din partea de sus a umerilor până la baza genunchilor. Deși se așteaptă ca femeile să se îmbrace mai conservator decât bărbații, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să evite să poarte pantaloni scurți și maiouri strâmte. De asemenea, nu aduceți nimic alb cu dumneavoastră. Deși a poza în fața piramidelor într-un costum de in complet alb este o ocazie extraordinară de a face fotografii, praful din deșert va transforma rapid acele haine de culoare deschisă într-o nuanță de maro mai puțin plăcută.


Nu subestimați schimbările de frig care pot apărea în timpul nopților dacă călătoriți în afara iernii, mai ales dacă vă petreceți noaptea în deșert sau într-o croazieră pe Nil. În nopțile mai reci din Egipt, un simplu polar sau o jachetă ar trebui să fie suficient pentru a vă ține de cald.
În ceea ce privește încălțămintea, sunt necesari adidașii și/sau sandalele de mers pe jos. Drumurile pietonale de pe monumentele istorice sunt frecvent stâncoase și accidentate, iar cele din orașele mari nu sunt mai bune.
Pentru a afla mai multe despre vremea din Egipt, accesați aici.

Ce ar trebui să poarte femeile care vizitează Egiptul?


În Egipt, se așteaptă ca femeile să se îmbrace mai conservator decât bărbații. În timp ce standardele pentru călătoare sunt mai puțin stricte decât pentru femeile locale, împachetarea de haine care acoperă de la umăr până sub genunchi va atrage mai puțin atenția (și vă va permite să aveți o vacanță mai captivantă).


Cu cât mai multă lejeritate în îmbrăcăminte, cu atât mai bine. Pielea expusă poate fi la fel de nedorită ca și hainele mulate. În locațiile mai conservatoare, aducerea câtorva tunici și cămăși cu mânecă lungă pe care să le glisați peste ținutele dvs. este, de asemenea, o opțiune bună pentru o suprapunere ușoară.


Femeile care vizitează moscheile ar trebui să se îmbrace în haine care să le acopere gleznele până la coate, precum și decolteul și părul. Nu vă faceți griji dacă câteva șuvițe ies de sub eșarfa de pe cap; este vorba mai degrabă de a fi văzută că depuneți un efort. Femeile călătoare nu sunt obligate să poarte hijab decât dacă vizitează o moschee.
Și dacă vreți să mergeți la înot? Vestea bună este că vă puteți aduce în Egipt costumul de baie obișnuit. Nu există coduri vestimentare în hotelurile cu piscine care se adresează străinilor.


Articolele pe care trebuie să le aveți în Egipt

  • – Tricouri cu mânecă lungă
  • – Costum de baie
  • – Pălărie cu boruri largi
  • – Ochelari de soare
  • Pantofi confortabili pentru mersul pe jos, sau sandale din piele naturala.
  • – O eșarfă sau un șal pentru femei pentru a-și acoperi părul atunci când vizitează moscheile
  • – Un polar sau o jachetă ușoară dacă călătoriți în afara sezonului estival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.